Składniki:
- Pęczek świeżej kolendry
- Bulion rybny 700ml
- Cebula
- Czosnek: 3 ząbki
- Imbir: 2cm
- Mleko kokosowe
- Dwa filety z łososia
- Sezam czarny i zwykły
- szczypiorek/zielona cebulka
Podsmażamy cebulkę
i czosnek na masełku lub oliwie, gdy się zarumieni dorzucamy pokrojonego w
paseczki łososia. Po ok.3minutach zalewamy to bulionem rybnym, solimy,
pieprzymy, dodajemy posiekaną kolendrę, wyciśnięty imbir. Gotujemy przez około
7minut, po czym dodajemy mleko kokosowe. Po 5 minutach nasza zupa jest już
gotowa. Jedyne, co musimy zrobić to posypać sezamem i szczypiorkiem przed podaniem na stol. Błyskawiczna
i pyszna zupka w sam raz dla miłośników łososia!
Zjadłabym taką zupkę !
ReplyDelete