Składniki na 8 sztuk:
- 100g maki
- 100g cukru
- 100g masła
- 2 łyżki kakao
- 2 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu
Przygotowanie:
Jajka mieszamy z roztopionym masłem i ekstraktem waniliowym az do uzyskania jednolitej masy. Następnie w innym naczyniu mieszamy dokładnie suche składniki. Łączymy zawartość obu naczyń i za pomocą miksera uzyskujemy gotowe ciasto muffinkowe. Nakładamy do wysokości 2/3 foremek.
Pieczemy w rozgrzanym do 175C piekarniku przez ok 20 minut.
Pamiętajmy ze nie możemy wyciągnąć nagle z piekarnika, bo różnica temperatur może spowodować, że nasze muffinki oklapną:)
Posypujemy delikatnie cukrem pudrem!
GOTOWE:)
Można podać z lodami...
No comments:
Post a Comment