- 1 opakowanie nudli (ja wybrałam ziołowe)
- papryka czerwona
- papryka zielona
- papryka żolta
- cebula
- piers z kurczaka
- sos sojowy
- chilli
- sos słodko-ostry
Przygotowanie:
Cebule i paprykę kroimy w drobna kosteczkę. Kurczaka kroimy w paseczki lub kostkę (wedle upodobania). Wrzucamy na rozgrzana oliwę i doprawiamy chilli, sola i pieprzem, następnie dorzucamy cebulkę i paprykę i wszystko podsmażamy, zalewamy sosem sojowym i czekamy, az zmięknie.
Na końcu zalewamy sosem słodko-ostrym, mieszamy i podajemy z nudlami.
Do dekoracji użyłam listka swiezego szpinaku.
Obiad jest błyskawiczny i pyszny, polecam.
Wspaniałe kolory. Użycie papryki w różnych kolorach zawsze nadaje sosom piękny wygląd :)
ReplyDelete