Kategorie

czwartek, 9 czerwca 2011

Kolorowa salatka krabowa



Składniki dla dwóch osób:
  • Opakowanie paluszków krabowych
  • Połowa ogórka zielonego lub jeden mały
  • Czarne oliwki
  • Sałata lodowa lub inna, która lubicie
  • Kukurydza
  • Czerwona papryka
  • 2 łyżki majonezu  
  • sól i pieprz
  • świeża bagietka z masełkiem czosnkowym
Wykonanie:

Rozmrożone uprzednio paluszki krabowe kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy do miski. Podobnie postępujemy z papryką i ogórkiem.
Następnie dodajemy kukurydzę z puszki i pokrojone w krążki czarne oliwki. 
Wszystkie składniki mieszamy dodając 2 łyżki majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerz nakładamy sałatę i na nią gotowa już sałatkę krabowa. Serwujemy ze świeżą bagietka z masełkiem czosnkowym

Danie doskonale zastępuje tradycyjny, ciepły obiad!
POLECAM! ;-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz