- Opakowanie paluszków krabowych
- Połowa ogórka zielonego lub jeden mały
- Czarne oliwki
- Sałata lodowa lub inna, która lubicie
- Kukurydza
- Czerwona papryka
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
- świeża bagietka z masełkiem czosnkowym
Wykonanie:
Rozmrożone uprzednio paluszki krabowe kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy do miski. Podobnie postępujemy z papryką i ogórkiem.
Następnie dodajemy kukurydzę z puszki i pokrojone w krążki czarne oliwki.
Wszystkie składniki mieszamy dodając 2 łyżki majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerz nakładamy sałatę i na nią gotowa już sałatkę krabowa. Serwujemy ze świeżą bagietka z masełkiem czosnkowym
Danie doskonale zastępuje tradycyjny, ciepły obiad!
POLECAM! ;-)
No comments:
Post a Comment