Kategorie

piątek, 10 czerwca 2011

Kurczak z chilli w mleku kokosowym


Składniki na dwie porcje:

Pierś z kurczaka
Puszka pieczarek
2 pomidorki
Duża cebula
Chilli świeże lub w proszku
Puszka mleka kokosowego
Oliwa z oliwek , sól i pieprz
Ryż

Przygotowanie:

1. Kroimy pierś z kurczaka w kosteczkę, szatkujemy cebulkę i wrzucamy na rozgrzana oliwę do woka albo na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy delikatnie, po czym dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i pieczarki z puszki.
2. Wszystkie składniki smażymy około 4 minut, po czym zalewamy mlekiem kokosowym i doprawiamy chilli. Dusimy około 5 minut czekając aż sos kokosowy delikatnie zgęstnieje.
3. Serwujemy z ryżem.


Ps. Jest to jeden z moich ulubionych kuchennych eksperymentów :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz