Kategorie

wtorek, 16 sierpnia 2011

Paprykowy miszmasz

Składniki:

·         Pojedyncza, duża pierś z kurczaka

·         Swojska kiełbasa
·         2 papryki
·         Duża cebula
·         4 ząbki czosnku
·         300ml wody
·         2 łyżki słodkiego sosu sojowego
·         2 łyżki pasty chilli
·         Pieprz i sól do smaku
·         1 puszka przecieru pomidorowego
·         Oliwa do smażenia


Szybkie danie dla fanów kurczaka i papryki.

Kroimy cebulkę i czosnek na małe kawałeczki. Podobnie postępujemy z kurczakiem i kiełbaską.
Wszystko wrzucamy na rozgrzana oliwę i smażymy. Gdy cebulka i kurczak się zarumienia dodajemy paprykę. Po chwili zalewamy wszystko woda i dusimy pod przykryciem.
Dodajemy przecier pomidorowy, sos sojowy, pastę chilli, pieprz i sól. Dobrze mieszamy, po czym pozostawiamy pod przykryciem na około 15 minut.
Podajemy ze świeżym chlebkiem.
Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz