Składniki:
Puszka mleka kokosowego 1 sztuka
Cebula 1 sztuka
Czosnek 3 ząbki
Pierś z kurczaka 1 sztuka
Zielona pasta curry 4 łyżki
Chilli 1 lyżka
Bulion drobiowy 1 kostka
Oliwa do smażenia
Pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Kroimy kurczaka w drobna kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy, dodając
po chwili posiekana cebulkę i wyciśnięty czosnek.
Kostkę drobiowa rozpuszczamy w 200ml gotującej się wody. Dodajemy do
bulionu pastę curry. Doprawiamy sola, pieprzem i chilli.
Gotowego kurczaka dodajemy do gotującego się bulionu. Dodajemy mleko
kokosowe i jeszcze przez chwile gotujemy. Możemy podawać z grzankami.
Doskonale
rozgrzewa :)
Faktycznie podobna do mojej, przy najbliższej okazji wypróbuję Twój przepis, bo różni się tym, że ma za pewne intensywny smak curry. Pozdrawiam.
ReplyDelete