Kategorie

czwartek, 27 października 2011

Zupka kokosowa z kurczakiem i curry


Składniki:

Puszka mleka kokosowego          1 sztuka
Cebula                                     1 sztuka
Czosnek                                   3 ząbki
Pierś z kurczaka                        1 sztuka
Zielona pasta curry                    4 łyżki
Chilli                                       1 lyżka
Bulion drobiowy                        1 kostka
Oliwa do smażenia
Pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

Kroimy kurczaka w drobna kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy, dodając po chwili posiekana cebulkę i wyciśnięty czosnek.
Kostkę drobiowa rozpuszczamy w 200ml gotującej się wody. Dodajemy do bulionu pastę curry. Doprawiamy sola, pieprzem i chilli.
Gotowego kurczaka dodajemy do gotującego się bulionu. Dodajemy mleko kokosowe i jeszcze przez chwile gotujemy. Możemy podawać z grzankami.
Doskonale rozgrzewa :)









1 komentarz:

  1. Faktycznie podobna do mojej, przy najbliższej okazji wypróbuję Twój przepis, bo różni się tym, że ma za pewne intensywny smak curry. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń