Kategorie

wtorek, 8 listopada 2011

Kurczak na żółto z dodatkiem imbiru




Składniki:
Pierś z kurczaka
Żółta papryka
Cebula
Orzechy włoskie
Świeży imbir
Czosnek
Żółta pasta curry
Ryż

 Przygotowanie:
Kroimy pierś w wąskie paseczki i dodajemy 2 łyżki żółtej pasty curry. Dobrze mieszamy i pozostawiamy na boku na 10 minut. Kroimy cebulkę wedle uznania i razem z wyciśniętymi 3 ząbkami czosnku wrzucamy na rozgrzana oliwę. Gdy się zarumieni dodajemy kurczaka, żółta paprykę i imbir w cieniutkich plasterkach. Wszystko smażymy na małym ogniu. Gdy kurczak się podsmaży, a papryka zmięknie, dosypujemy orzechy, które wcześniej kroimy w drobna kosteczkę.  
Podajemy z ryżem. 





3 komentarze:

  1. "Kurczak na ostro pyszny" - Madzia i Miś

    OdpowiedzUsuń
  2. Madzia zrobiła i dziś miałem go do pracy:) Trochę odgrzewanie w mikrofalówce nie bardzo przypasowało:(

    OdpowiedzUsuń