Składniki:
Pierś z kurczaka
Żółta papryka
Cebula
Orzechy włoskie
Świeży imbir
Czosnek
Żółta pasta curry
Ryż
Kroimy pierś w wąskie
paseczki i dodajemy 2 łyżki żółtej pasty curry. Dobrze mieszamy i pozostawiamy
na boku na 10 minut. Kroimy cebulkę wedle uznania i razem z wyciśniętymi 3 ząbkami
czosnku wrzucamy na rozgrzana oliwę. Gdy się zarumieni dodajemy kurczaka, żółta
paprykę i imbir w cieniutkich plasterkach. Wszystko smażymy na małym ogniu. Gdy
kurczak się podsmaży, a papryka zmięknie, dosypujemy orzechy, które wcześniej kroimy
w drobna kosteczkę.
Podajemy z ryżem.
"Kurczak na ostro pyszny" - Madzia i Miś
ReplyDelete:) wpadnijcie to zrobie! :P
DeleteMadzia zrobiła i dziś miałem go do pracy:) Trochę odgrzewanie w mikrofalówce nie bardzo przypasowało:(
ReplyDelete