Składniki:
- 2 opakowania kaszy
- Pierś z kurczaka
- Duża cebula
- Zielona papryka
- Sól i pieprz
- Chilli
- Orzeszki nerkowca
- Oliwa, sos sojowy
Gotujemy kasze, od
tego zaczynamy, bo gotuje się dość długo:)
Kroimy pierś w
drobna kosteczkę, podobnie paprykę i cebulkę. Wszystko wrzucamy na rozgrzana oliwę
i smażymy aż papryka stanie się miękka a kurczak się zarumieni. Doprawiamy sola
i pieprzem. Na samym końcu dodajemy orzeski nerkowca i zalewamy sosem sojowym.
Podajemy z kasza
lub ryżem. Ja miałam już dość dan z ryżem wiec musiałam wprowadzić jakaś zmianę
i musze przyznać ze uzyskałam całkiem smaczny efekt:)
Bardzo smakowity kurczaczek :)
ReplyDeleteSuper - do kolekcji szybkich dań z kurczaka. Ten dawno u mnie nie gościł... może więc pora? :)
ReplyDelete