Kategorie

poniedziałek, 21 maja 2012

# 5 Double vitamin C !!


Chciałam zacząć post od stwierdzenia, ze skórka kiwi jest jadalna. Bezpośrednio pod nią zgromadzonych jest najwięcej witamin, a sama skorka jest bogata w błonnik. Wiec nie obierajcie już kiwi ze skorki!







Moj kolejny sok jest bogaty w witaminę C
Już jedno kiwi zaspakaja dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na witaminę C, także polecam go na śniadanie.
Szybki, prosty, pyszny i kolorowy:) Samo zdrowie w szklance!

Składniki
  • 2 pomarańcze
  • 4 kiwi


Obieramy pomarańcze ze skorki, 3 kiwi wrzucamy w całości do blendera. Podczas wcześniejszego mycia owoce stracą troszkę 'włosków'

Miksujemy ok 1,5 minuty!
Ozdabiamy plasterkami czwartego kiwi!

Pychotka












7 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie wygląda ten sok z chęcią bym go wypiła na śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  3. sok wygląda obłędnie...na pewno wypróbuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie wiedziałam, że można zjeść kiwi ze skórką :)
    Wystarczy ją umyć czy sparzyć?
    Kolor soku niesamowity :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. umyc pod ciepla woda. czesc wloskow odpadnie:) ale uwierz, jak zmiksujesz z pomaranczami, nie poczujesz nic:) a witaminki zostana! :) Pozdrawiam

      Usuń
  5. Piękne kolory! Musi być pyszne:) Zaskoczyło mnie to kiwi ze skórką:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dobry pomysł na początek dnia,chyba go zrobię bo widziałam w Lidl kiwi w promocji a może jeszcze dodam banana:)

    OdpowiedzUsuń