Chciałam zacząć post od
stwierdzenia, ze skórka kiwi jest
jadalna. Bezpośrednio pod nią
zgromadzonych jest najwięcej witamin, a sama skorka jest bogata w błonnik. Wiec
nie obierajcie już kiwi ze skorki!
Moj kolejny sok jest bogaty w witaminę C
Już jedno kiwi zaspakaja dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na witaminę C, także polecam go na śniadanie.
Szybki, prosty, pyszny i kolorowy:) Samo zdrowie w szklance!
Składniki
- 2 pomarańcze
- 4 kiwi
Obieramy pomarańcze ze skorki, 3 kiwi wrzucamy w całości do blendera. Podczas wcześniejszego mycia owoce stracą troszkę 'włosków'
Miksujemy ok 1,5 minuty!
Ozdabiamy plasterkami czwartego kiwi!
Pychotka
This comment has been removed by the author.
ReplyDeletePięknie wygląda ten sok z chęcią bym go wypiła na śniadanie.
ReplyDeletesok wygląda obłędnie...na pewno wypróbuje :-)
ReplyDeleteNie wiedziałam, że można zjeść kiwi ze skórką :)
ReplyDeleteWystarczy ją umyć czy sparzyć?
Kolor soku niesamowity :)
umyc pod ciepla woda. czesc wloskow odpadnie:) ale uwierz, jak zmiksujesz z pomaranczami, nie poczujesz nic:) a witaminki zostana! :) Pozdrawiam
DeletePiękne kolory! Musi być pyszne:) Zaskoczyło mnie to kiwi ze skórką:)
ReplyDeleteDobry pomysł na początek dnia,chyba go zrobię bo widziałam w Lidl kiwi w promocji a może jeszcze dodam banana:)
ReplyDelete