Przepis tylko dla wytrwałych! W skali 5-papryczkowej daje mu
6:)
Składniki:
- Pierś z kurczaka
- Zielona cebulka
- 1 cebula
- Zielona papryka
- Mleko kokosowe
- Zielony sos chilli
Makaron pomarańczowy
o smaku chilli
Pierś z kurczaka
kroimy w kosteczkę i podsmażamy razem z posiekaną cebulką. Dodajemy pokrojona paprykę
i dusimy przez chwilkę. Dodajemy 5 łyżek zielonego sosu chilli, który nada
naszej potrawie niepowtarzalnego koloru. Dla złagodzenia ostrości dolewamy 3/4
puszki mleka kokosowego. Dusimy do momentu, w którym nasz sos zgęstnieje.
Podajemy z kontrastującym,
pomarańczowym makaronem. Posypujemy dla ozdoby zieloną cebulką.
Auu parzy przez ekran :) Ale ostatnio mam smaka na ostre to notuję w pamięci.
ReplyDeleteJestem wieklka fanka pikantnych smakow, wiec pisze sie na takie ogniste danie!
ReplyDeleteA ostatnio się zastanawiałam jak przyrządzić kurczaka by był zielony... Teraz już wiem ;)
ReplyDeletepowodzenia :)))
Delete