Kategorie

czwartek, 24 maja 2012

GREEN PEACE :)


Przepis tylko dla wytrwałych! W skali  5-papryczkowej daje mu 6:)






Składniki:
  • Pierś z kurczaka
  • Zielona cebulka
  • 1 cebula
  • Zielona papryka
  • Mleko kokosowe
  • Zielony sos chilli


Makaron pomarańczowy o smaku chilli

Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i podsmażamy razem z posiekaną cebulką. Dodajemy pokrojona paprykę i dusimy przez chwilkę. Dodajemy 5 łyżek zielonego sosu chilli, który nada naszej potrawie niepowtarzalnego koloru. Dla złagodzenia ostrości dolewamy 3/4 puszki mleka kokosowego. Dusimy  do momentu, w którym nasz sos zgęstnieje. 
Podajemy z kontrastującym, pomarańczowym makaronem. Posypujemy dla ozdoby zieloną cebulką.







4 komentarze:

  1. Auu parzy przez ekran :) Ale ostatnio mam smaka na ostre to notuję w pamięci.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem wieklka fanka pikantnych smakow, wiec pisze sie na takie ogniste danie!

    OdpowiedzUsuń
  3. A ostatnio się zastanawiałam jak przyrządzić kurczaka by był zielony... Teraz już wiem ;)

    OdpowiedzUsuń