Kategorie

środa, 13 czerwca 2012

ŚLIWKOWE KOPERTY


Mistrzowskie koperty z ciasta francuskiego mojej Mamy:)





Potrzebujecie:
  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • Powidła śliwkowe (najlepiej domowej roboty)


Ciasto rozwijamy i kroimy na równej wielkości kwadraty. 




Następnie do każdego z nich nakładamy łyżkę powideł śliwkowych i zlepiamy na górze tworząc kopertę.




Gotowe ciasteczka wrzucamy do piekarnika rozgrzanego do 200C na 15-20 minut


Następnie posypujemy cukrem pudrem i podajemy np. do kawy:)









Vive la France!

5 komentarzy:

  1. Mmmm, domowe powidla... Uwielbiam! W takich kopertach na pewno smakuja wybornie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę, że kopertki spodobały się i posmakowały. Pewnie są równie pyszne jak moje z czereśniami :) http://najsmaczniejsze.pl/2012/06/ciastka-francuskie-z-wisniami/ Zapraszam po kolejne inspiracje :D

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam ciasto francuskie :) Pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń