Kategorie

poniedziałek, 9 lipca 2012

Zupa łososiowa z kolendrą



Składniki:
  • Pęczek świeżej kolendry
  • Bulion rybny 700ml
  • Cebula
  • Czosnek: 3 ząbki
  • Imbir: 2cm
  • Mleko kokosowe
  • Dwa filety z łososia
  • Sezam czarny i zwykły
  • szczypiorek/zielona cebulka




Podsmażamy cebulkę i czosnek na masełku lub oliwie, gdy się zarumieni dorzucamy pokrojonego w paseczki łososia. Po ok.3minutach zalewamy to bulionem rybnym, solimy, pieprzymy, dodajemy posiekaną kolendrę, wyciśnięty imbir. Gotujemy przez około 7minut, po czym dodajemy mleko kokosowe. Po 5 minutach nasza zupa jest już gotowa. Jedyne, co musimy zrobić to posypać sezamem i szczypiorkiem przed podaniem na stol. Błyskawiczna i pyszna zupka w sam raz dla miłośników łososia!








1 komentarz: