Kategorie

środa, 21 września 2011

Kurczak z sadzonym pod serkiem camembert :)

Składniki:

·        2 piersi z kurczaka
·        4 jajka sadzone
·        Fasolka szparagowa (2 porcje)
·        Serek camembert
·        Duża cebula
·        Słodki sos sojowy
·        Sos chilli

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka kroimy w podłużne paseczki, cebulkę również. Wszystko wrzucamy do woka, na rozgrzaną oliwę i smażymy aż się zarumieni. Doprawiamy sosem sojowym i sosem chilli.
Fasolkę szparagowa myjemy i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy około 15-20 minut.
Jajka rozbijamy i smażymy, aż białko się zetnie, a żółtko zostanie nieco surowe.

Nakładamy kurczaczka na talerz, razem z fasolka i jajkami sadzonymi. Dodajemy serek camembert pokrojony w plasterki. Można zaczekać aż lekko się roztopi na kurczaku:)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz