Kategorie

poniedziałek, 16 stycznia 2012

Chilli pieczarka


Krem pieczarkowy z dodatkiem chilli i suszonych grzybów!

Potrzebujecie
Koszyczek pieczarek
Cebule
Śmietanę (poł szklanki) 
Sól pieprz
Dużą garść suszonych grzybów
Chilli 
Kostkę rosołową x2
Masło (do smażenia)

Gotujemy litr wody z dwoma kostkami rosołowymi. Następnie kroimy pieczarki i cebulkę i wrzucamy na rozgrzane masełko i podsmazamy, solimy i pieprzymy. Gdy są już gotowe wrzucamy do gotującego się bulionu. W tym czasie zalewamy suszone grzyby wrzątkiem i pozostawiamy na chwilkę. Z bulionu odlewamy troszkę więcej niż polowe i miksujemy w osobnym garnku, końcówką do koktajlu. Dodajemy śmietanę, po czym wlewamy z powrotem do bulionu. Otrzymamy krem, ale część pieczarek będzie nadal niezmiksowana. Na samym końcu doprawiamy chilli i dodajemy nasze grzyby. Smacznego!

Nie musz ę  chyba przypominać, jaki zapach roznosi się po całym domu:)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz