Krem pieczarkowy z dodatkiem chilli i suszonych grzybów!
Potrzebujecie
Koszyczek
pieczarek
Cebule
Śmietanę (poł
szklanki)
Sól pieprz
Dużą garść
suszonych grzybów
Chilli
Kostkę rosołową x2
Masło (do smażenia)
Gotujemy litr wody
z dwoma kostkami rosołowymi. Następnie kroimy pieczarki i cebulkę i wrzucamy na
rozgrzane masełko i podsmazamy, solimy i pieprzymy. Gdy są już gotowe wrzucamy
do gotującego się bulionu. W tym czasie zalewamy suszone grzyby wrzątkiem i pozostawiamy
na chwilkę. Z bulionu odlewamy troszkę więcej niż polowe i miksujemy w osobnym
garnku, końcówką do koktajlu. Dodajemy śmietanę, po czym wlewamy z powrotem do
bulionu. Otrzymamy krem, ale część pieczarek będzie nadal niezmiksowana. Na
samym końcu doprawiamy chilli i dodajemy nasze grzyby. Smacznego!
Nie musz
ę chyba przypominać,
jaki zapach roznosi się po całym domu:)
No comments:
Post a Comment