Kategorie

poniedziałek, 23 stycznia 2012

Kasztany wodne w kokosie :))


Zupka z kasztanow wodnych


Wpadlam niedawno w sklepie na kasztany wodne.  Nie majac pojęcia co to postanowiłam wyprobowac. I bardzo pozytywnie mnie zaskoczyly. Sa biale, chrupiące, w smaku lekko słodkawe wiec postanowiłam polaczyc je z mlekiem kokosowym. A co z tego wyszlo? Przekonajcie się sami  :)


Skladniki:
Piers z kurczaka
Puszka kasztanow wodnych (water chestnuts)
Puszka mleka kokosowego
nudle
Pasta curry (zolta)
Cebula
Zabek czosnku
Kostka rosolowa

Na rozgrzana oliwe wrzucamy pokrojonego w kostke kurczaka, posiekana cebulke i plasterki kasztanow. Dodajemy 4 lyzeczki zoltej pasty curry, sol, pieprz i smażymy.  W oddzielnym rondelku gotujemy wode 800ml i wrzucamy duza kostke rosolowa. Po zagotowaniu dodajemy zawartość patelni z kurczakiem, cebula i kasztanami.
Gotujemy przez moment, po czym dolewamy mleko kokosowe. W międzyczasie gotujemy nudle… ok 4 min. Zupka jest pikantna,ale dla chętnych można dodac odrobine chilli   
POLECAM GORACO!









4 komentarze:

  1. Hej Ania, no i jak te kasztany? Są twarde? Miękkie? Chyba też nigdy nie próbowałam. Nice curry :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sa twarde i chrupiace. Mozna je porownac do np plasterkow rzodkiewki. Ale oczywiscie nie jesli chodzi o smak tylko o twardosc :)) sa pyszniutkie!

      Usuń
  2. He, he, a widzisz - taki psikus :). B. mi doniosła kiedyś o Twoim muffinkowym projekcie i tak od nitki do kłębka... wiesz, internet się kurczy i coraz łatwiej na znajomych trafić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak to prawda, ale muffinkowy projekt zostal zawieszony przez nadmiar kilogramow hahahaha :)))) teraz czas na zdrowsze pomysly! :)

      Usuń